20.07.2020
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 Porsiyon Enginar | 1 Porsiyon Sebze (Havuç, Patates, Bezelye ve Kuru Soğan) | Zeytinyağı | Limon | Tuz
YAPILIŞI
- Havuç minik küp şeklinde doğrayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlanmaya bırakın.
- Kaynadıktan 5 dk kadar sonra minik küpler halinde doğradığınız patatesleri ekleyin ve sebzeler hafif yumuşayana kadar kaynatın. Tam pişmemesine dikkat edin.
- Soğanı küp küp doğradıktan sonra yanmaz tavada hafif pembeleşene kadar kavrun.
- Üzerine patates ve havuç ekleyin. Bezelye ve zeytinyağı ilave ederek karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Enginarları limon ile ovarak tencereye diziin.
- Üzerine hazırladığınız sebzeleri yerleştirin.
- Tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirdikten sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyin.
- Enginarları yumuşayana kadar pişirin ve soğuduktan sonra servis edin.
ÖNERİ
Güzel bir aroma ve göz zevkiniz için dereotu ile süsleyebilirsiniz.