27.07.2020
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 Porsiyon Dolmalık Biber | 1 Porsiyon Sebze (Cherry Domates - üzerlerini kapatmak için, Kuru Soğan) | 1 Porsiyon Yabani Pirinç | Zeytinyağı | Kuş Üzümü | Kuru Nane | Yenibahar| Tuz, Karabiber
YAPILIŞI
- Yabani pirinç, pişirilmeden önce, yaklaşık 1 saat sıcak suda bekletilir. Suyu süzülür.
- Yarım su bardağı zeytinyağını geniş bir pilav tenceresine alın ve 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
- Yıkanmış pirinci ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun.
- Kuş üzümü, tuz, karabiber, yenibahar ve naneyi de ekledikten sonra son kez karıştırın
- 1,5-2 su bardağı sıcak suyu ekleyip, pirinçler diri kalacak şekilde 10-12 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.
- Hazırladığınız dolma harcını, üst kapağını ve iç kısmını çıkardığınız dolmalık biberin içerisine doldurun. Ağız kısımlarında şişme ve pişme payı bırakmaya özen gösterin.
- Hazırladığınız dolmaları tencereye dik bir şekilde dizin.
- Biberlerin üst kısımlarını ikiye bölünmüş cherry domates ile kapatın.
- Tencerenin yarısına kadar su doldurun ve üzerlerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın.
- Dolmaları, kısık ateşte pişirme suyu bitip pirinçler şişene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis edin.