11.01.2019
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 porsiyon yumurta (genellikle 1-2 adet) | 1 porsiyon mantar | Kuru soğan | Sebze suyu | Sarımsak yağı | Kırmızı biber, tane kimyon, karabiber | 1 porsiyon çavdar ekmeği
YAPILIŞI
- Mantarla kuru soğanı tavada kızartın, tavaya bir miktar sebze suyu ekleyerek sos haline getirin, ardından baharatları ekleyin. Tavadaki sosun yarısını ayırın.
- Çavdar ekmeğine sarımsak yağı sürün ve fırında kızartın.
- Yumurtaları göz şeklinde sahanda pişirin.
- Kızartılmış ekmeğe önce mantarı yayın ve üstüne göz yumurtayı yerleştirin.
- Tuz ve karabiber serpin. Afiyet olsun !
NOT
Mantar yerine, kabak, domates veya dolmalık biber de kullanabilirsiniz.