Yumurtalı Mantar Bruschetta

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 porsiyon yumurta (genellikle 1-2 adet) | 1 porsiyon mantar | Kuru soğan | Sebze suyu | Sarımsak yağı | Kırmızı biber, tane kimyon, karabiber | 1 porsiyon çavdar ekmeği


YAPILIŞI 

  1. Mantarla kuru soğanı tavada kızartın, tavaya bir miktar sebze suyu ekleyerek sos haline getirin, ardından baharatları ekleyin. Tavadaki sosun yarısını ayırın.
  2. Çavdar ekmeğine sarımsak yağı sürün ve fırında kızartın.
  3. Yumurtaları göz şeklinde sahanda pişirin.
  4. Kızartılmış ekmeğe önce mantarı yayın ve üstüne göz yumurtayı yerleştirin.
  5. Tuz ve karabiber serpin. Afiyet olsun !

NOT

Mantar yerine, kabak, domates veya dolmalık biber de kullanabilirsiniz.

 

 

 

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler