11.01.2019
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 Porsiyon Sebze (Pırasa, Kabak, Yeşil Soğan), Tuz, Karabiber | Fesleğen | 1 Porsiyon Ton Balığı (Konserve, Yağsız) | Organik Elma Sirkesi
YAPILIŞI
- Pırasayı yıkayın, ayıklayın ve uzunlamasına şeritler halinde kesin, önce tuzlu suya yatırıp ardından buzlu suya daldırın ve bir elekte suyunu süzülmeye bırakın.
- Kabağı yıkayın, kabuklarını soyduktan sonra uzunlamasına şeritler halinde dilimleyin ve tuzlayarak dinlenmeye bırakın.
- Yeşil soğanı yıkayın, kurulayın ve ince ince kesin. Fesleğeni de yıkayıp kurutun ve ince ince kıyın.
- Ton balığını püre haline getirin, tuz ve karabiber ekin, taze soğanı ve fesleğeni ekleyip karıştırın.
- Kabak dilimlerinin üzerine ton balığı püresini yayın ve bu dilimleri yuvarlayarak silindir şekline getirin, açılmamaları için ince pırasa şeritleri ile bağlayın.
- Rulolara karabiber ve elma sirkesi ekleyip en az 1 saat buzdolabında bekletin. Üzerlerine fesleğen serperek servis edin.