16.10.2019
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 Porsiyon Sebze (Kabak, 1 Tatlı Kaşığı Küp Şeklinde Doğranmış Kuru Soğan) | 1 Diş Sarımsak | Hint Körisi | Tuz, Karabiber | 1 Porsiyon Taze Peynir | Arpacık Soğan | Taze Kıyılmış Maydanoz
YAPILIŞI
- Kabakları yıkayın, soyun ve dilimleyin, diğer yandan sarımsağı soyun ve küçük küçük doğrayın.
- Bir tavayı içine yağ koymadan kızdırın, soğanları bir miktar su ilavesiyle biraz pişirdikten sonra kabak dilimlerini, sarımsağı, köri, tuz ve karabiberi ekleyin ve pişirmeye devam edin.
- Taze peyniri tavadaki karışıma ekleyin, iyice karıştırın. Tümünü bir tabağa aktarın, üzerine maydanoz serperek servis edin.
ÖNERİ
Sebze olarak havuç, yaban havucu veya alabaş da kullanabilirsiniz.