11.01.2019
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 Porsiyon Siyah Mercimek (Beluga Mercimeği) | Cam kavanozda Sebze Çeşnisi | Kimyon | Mercanköşk | Kekik | 1 Tutam Hint Cevizi (Muskat) | Organik Elma Sirkesi | 1 Porsiyon Sebze (Havuç, Yaban Havucu, Kabak) | Tuz, Karabiber
YAPILIŞI
- Mercimeği yıkayın, tuz katmadan biraz kaynatın, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Mercimekler yumuşayınca sebze çeşnisi, kimyon, kekik, mercanköşk, hint cevizi ve bir sıkım elma sirkesini ekleyin.
- Sebzeleri yıkayın, soyarak temizleyin ve bir sebze bıçağı ile yassı makarna şeritleri şeklinde uzunlamasına kesin. Bu sebze makarnalarını bir müddet tuzlu suya yatırın, sudan çıkarttıktan sonra suyunu süzülmeye bırakın.
- Mercimekleri ve sebze makarnasını tabağa alın, isteğe göre tuz ve karabiber ekleyin.