06.12.2019
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 Porsiyon Sebze (Yaban Havucu, Pırasa, Havuç) | ½ Organik Limon | 1 Elma | Maydanoz | 1 Porsiyon Somon | Tuz, Karabiber | Cam Kavanozda Sebze Çeşnisi | İnce Doğranmış Taze Dereotu
YAPILIŞI
- Sebzeleri yıkayın, temizleyin, uzunlamasına kesin. Limonu yıkayın ve kabuğunu içteki beyaz kısmını almadan, kalın şekilde rendeleyin.
- Elmayı yıkayın, rendeleyin. Maydanozu yıkayın, kabaca doğrayın.
- Somonu soğuk suda yıkayıp tuz ve karabiberle ovun.
- Yapışmaz tabanlı bir tavayı içine yağ koymadan kızdırın, sebzeleri burada kızartın, sebze çeşnisi ile tatlandırın ve elma rendesini ekleyin.
- Limon kabuğunu ve maydanozu tavaya atın, bir miktar su ekledikten sonra, somonu en üste koyup kapağını kapatın, 12 dakika kadar buharda pişmesini bekleyin.
- Dereotu ile servis edin.
NOT
Bu tarif diğer balıklar için de uygundur.