Sebzeli Somon

06.12.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon Sebze (Yaban Havucu, Pırasa, Havuç) | ½ Organik Limon | 1 Elma | Maydanoz | 1 Porsiyon Somon | Tuz, Karabiber | Cam Kavanozda Sebze Çeşnisi | İnce Doğranmış Taze Dereotu


YAPILIŞI   

  1. Sebzeleri yıkayın, temizleyin, uzunlamasına kesin. Limonu yıkayın ve kabuğunu içteki beyaz kısmını almadan, kalın şekilde rendeleyin. 
  1. Elmayı yıkayın, rendeleyin. Maydanozu yıkayın, kabaca doğrayın. 
  1. Somonu soğuk suda yıkayıp tuz ve karabiberle ovun. 
  1. Yapışmaz tabanlı bir tavayı içine yağ koymadan kızdırın, sebzeleri burada kızartın, sebze çeşnisi ile tatlandırın ve elma rendesini ekleyin. 
  1. Limon kabuğunu ve maydanozu tavaya atın, bir miktar su ekledikten sonra, somonu en üste koyup kapağını kapatın, 12 dakika kadar buharda pişmesini bekleyin. 
  1. Dereotu ile servis edin. 


NOT 

Bu tarif diğer balıklar için de uygundur. 


 

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler