Sarımsaklı Quarklı Ekmek

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon Sebze (½ Domates, Salatalık, Yeşil Soğan, Kereviz) | 2 Diş Sarımsak | Maydanoz | Frenksoğanı | 1 Porsiyon Quark | Maden Suyu | Tuz, Karabiber | 1 Porsiyon Tam Çavdarlı Ekmek


YAPILIŞI  

  1. Domatesi küp şeklinde doğrayın. Kerevizi ve yeşil soğanı yıkayın. Kerevizin saplarını kesip soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil soğanı da ayıkladıktan sonra küçük halkalar şeklinde keserek hepsini karıştırın.
  2. Sarımsağı soyun ve küçük küçük doğrayın, salatalığı yıkayıp rendeleyin, frenk soğanlarını ve maydanozu yıkayın, kurulayın ince ince kıyın.
  3. Quark’ı az miktarda maden suyu ile sulandırın ve kremsi hale gelene dek karıştırın, üzerine sarımsağı, salatalık rendesini ve yeşillikleri ekleyin.
  4. Ekmeği kızartın, quark karışımını üzerine yayın, en üste sebzeleri yerleştirin.


ÖNERI

3. Aşama “Rahat Dönem”den sonra ekmeğe sıvı yağ sürülebilir veya quark karışımına bir miktar sıvı yağ eklenebilir.

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler