11.01.2019
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 Porsiyon Sebze (½ Domates, Salatalık, Yeşil Soğan, Kereviz) | 2 Diş Sarımsak | Maydanoz | Frenksoğanı | 1 Porsiyon Quark | Maden Suyu | Tuz, Karabiber | 1 Porsiyon Tam Çavdarlı Ekmek
YAPILIŞI
- Domatesi küp şeklinde doğrayın. Kerevizi ve yeşil soğanı yıkayın. Kerevizin saplarını kesip soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil soğanı da ayıkladıktan sonra küçük halkalar şeklinde keserek hepsini karıştırın.
- Sarımsağı soyun ve küçük küçük doğrayın, salatalığı yıkayıp rendeleyin, frenk soğanlarını ve maydanozu yıkayın, kurulayın ince ince kıyın.
- Quark’ı az miktarda maden suyu ile sulandırın ve kremsi hale gelene dek karıştırın, üzerine sarımsağı, salatalık rendesini ve yeşillikleri ekleyin.
- Ekmeği kızartın, quark karışımını üzerine yayın, en üste sebzeleri yerleştirin.
ÖNERI
3. Aşama “Rahat Dönem”den sonra ekmeğe sıvı yağ sürülebilir veya quark karışımına bir miktar sıvı yağ eklenebilir.