11.01.2019
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 Porsiyon İstiridye Mantarı | 1 Porsiyon Sebze (1 Tatlı Kaşığı Küp Şeklinde Doğranmış Arpacık Soğanı, Roka, Avokado, ½ Domates) | Organik Elma Sirkesi | 75 ml Sebze Suyu | Kekik | Tuz, Karabiber | Kıyılmış Frenk Soğanı
YAPILIŞI
- İstiridye mantarlarını yıkamadan bıçakla sıyırın. Mantarları büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölün. Yapışmaz tabanlı bir tavayı içine yağ koymadan kızdırın, mantarları içine dizin. Mantarların yassı bir hale gelmesi için üzerlerine bir kapak örterek ağırlık yapın.
- Soğanları mantarlara ekleyin ve ikisini beraber biraz pişirdikten sonra tavaya bir sıkım sirke ve sebze suyunu koyun, karışımı kekik ile tatlandırın, orta ısıda 6 dakika pişirin.
- Diğer tarafta rokaları yıkayın, domatesi ve avokadoyu küp şeklinde doğrayın. Bu üç malzemeyi bir tabağa yerleştirin.
- Mantarlara tuz ve karabiber ekip sebze tabağına ekleyin, üzerine frenk soğanını serperek servis edin.
İPUCU
Mantarları yassı hale getirdiğimiz için eşit olarak kızarabilirler, aksi takdirde kızarmaz ve sadece kendi sularında pişerler.