11.01.2019
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 Porsiyon Nohut | Nane Çayı | 1 Porsiyon Sebze (Rezene Soğanı, ½ Domates, Balkabağı, 1 Tatlı Kaşığı Küp Şeklinde Doğranmış Kuru Soğan) | 1 Diş Sarımsak | ½ acı Kırmızı Biber (chili) | 200 ml Sebze Suyu | Yenibahar | Kimyon | 1 Yemek Kaşığı Taze Kıyılmış Nane Yaprağı
YAPILIŞI
- Nohutu geceden suya koyun. Ertesi gün bu suyu dökerek nohutu nane çayı içinde yumuşayana kadar 45 dakika civarında kaynatın.
- Rezeneyi yıkayın, ayıklayın ve küçük küçük doğrayın. Domatesi küp şeklinde kesin. Kabağı soyun ve onu da küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı soyun, kırmızı biberi yıkayın, ikisini de küçük küçük kesin.
- Sebzeyi sebze suyunda kaynatın ve orta ateşte biraz pişirin. Sarımsak, acı biber, yenibahar ve kimyon ekleyin.
- Nohutun suyunu süzün, suyunu bir kenara ayırın.
- Nohutu sebze karışımına ekleyin, dilerseniz ayırdığınız bu pişirme suyunu nohutun üzerinde gezdirin. Nane ile süsleyerek servis edin.