Mercimek Köfteleri

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 porsiyon kırmızı mercimek | 1 porsiyon biber | 1 porsiyon pırasa | 1 porsiyon yer lahanası (alabaş) | Tuz, karabiber, öğütülmüş kimyon | maydanoz, dereotu, frenk soğanı | Hindistancevizi yağı


YAPILIŞI 
 

  1. Mercimekleri en az 6 saat suda bekletin, ardından sudan geçirip süzün.
  2. Mercimek miktarı kadar su (100 g kurutulmuş mercimeğe 100 ml su) ekleyin ve blender ile püre haline getirin.
  3. Sebzeleri yıkayıp temizleyin, küçük küpler halinde kesin ya da rendeleyin. Mercimek karışımına sebzelerin üçte ikisini ekleyin, baharat ve maydanozla karıştırın.
  4. Mercimek karışımını hindistancevizi yağı içinde küçük köfteler veya kekler halinde kızartın. Kalan sebzeleri salata veya sebze garnitür olarak kullanın.


Afiyet olsun!

 

 

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler