11.01.2019
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 porsiyon kırmızı mercimek | 1 porsiyon biber | 1 porsiyon pırasa | 1 porsiyon yer lahanası (alabaş) | Tuz, karabiber, öğütülmüş kimyon | maydanoz, dereotu, frenk soğanı | Hindistancevizi yağı
YAPILIŞI
- Mercimekleri en az 6 saat suda bekletin, ardından sudan geçirip süzün.
- Mercimek miktarı kadar su (100 g kurutulmuş mercimeğe 100 ml su) ekleyin ve blender ile püre haline getirin.
- Sebzeleri yıkayıp temizleyin, küçük küpler halinde kesin ya da rendeleyin. Mercimek karışımına sebzelerin üçte ikisini ekleyin, baharat ve maydanozla karıştırın.
- Mercimek karışımını hindistancevizi yağı içinde küçük köfteler veya kekler halinde kızartın. Kalan sebzeleri salata veya sebze garnitür olarak kullanın.
Afiyet olsun!