Kızarmış Elma

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon Ay Çekirdeği İçi ve Badem Karışımı (Mandelat) | ½ Tatlı Kaşığı Tarçın | ½ Çay Kaşığı Kakao | Büyük Elma


YAPILIŞI

  1. Mandelatı hazırlamak için badem ve çekirdek içlerini geceden soğuk suda bırakın, ertesi sabah bunların suyunu süzerek püre haline getirin. Bu karışıma tarçın ve kakao tozu ekleyin.
  2. Elmayı yıkayın, orta kısmını çıkartın, bir tencerede az miktar su ile 10 dakika pişirin.
  3. Fırını 200 °C’de ısıtın.
  4. Hazırladığınız mandelatı elmanın içine doldurun, bunu bir güveç kabına yerleştirerek ısıtılmış fırında 10-12 dakika kızartın.
Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler