11.01.2019
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 Porsiyon Sebze (Kıvırcık Lahana, 1 Yemek Kaşığı Küp Şeklinde Doğranmış Kuru Soğan) | 1 Porsiyon Somon Balığı | Tuz, Karabiber | 1 Portakal | 100 ml Sebze Suyu | Taze Kıyılmış Dereotu
YAPILIŞI
- Kıvırcık lahanadan iki yaprak ayırıp yıkayın, ortasını çıkardıktan sonra bir süre tuzlu suya yatırın. Geri kalan lahanayı kökünü ayırarak dilimler halinde kesin.
- Somon balığını soğuk suyun altında yıkayıp kurulayın, tuz ve karabiber ekin.
- Portakalı yıkayın, içteki beyaz kabuğu da çıkarın ve dilimleyin.
- Balığı ayırmış olduğunuz iki lahana yaprağının üstüne yerleştirin, üzerine portakal dilimlerini koyun, lahana yapraklarını dolma şeklinde sarın.
- Bir tavayı içine yağ koymadan kızdırın, soğanı bir miktar sebze suyu ile hafifçe pişirin, buna önceden kesip hazırladığınız lahana dilimlerini, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Fırını 175 °C ısıtın. Lahana dilimlerini genişçe bir kaba yayın, balık sarmayı üzerine yerleştirin, artan sebze suyunu ekleyin ve fırında 25 dakika pişirin. Üzerine dereotu serperek servis edin.