Kıvırcık Lahana Yatağında Somon

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon Sebze (Kıvırcık Lahana, 1 Yemek Kaşığı Küp Şeklinde Doğranmış Kuru Soğan) | 1 Porsiyon Somon Balığı | Tuz, Karabiber | 1 Portakal | 100 ml Sebze Suyu | Taze Kıyılmış Dereotu


YAPILIŞI

  1. Kıvırcık lahanadan iki yaprak ayırıp yıkayın, ortasını çıkardıktan sonra bir süre tuzlu suya yatırın. Geri kalan lahanayı kökünü ayırarak dilimler halinde kesin.
  2. Somon balığını soğuk suyun altında yıkayıp kurulayın, tuz ve karabiber ekin.
  3. Portakalı yıkayın, içteki beyaz kabuğu da çıkarın ve dilimleyin.
  4. Balığı ayırmış olduğunuz iki lahana yaprağının üstüne yerleştirin, üzerine portakal dilimlerini koyun, lahana yapraklarını dolma şeklinde sarın.
  5. Bir tavayı içine yağ koymadan kızdırın, soğanı bir miktar sebze suyu ile hafifçe pişirin, buna önceden kesip hazırladığınız lahana dilimlerini, tuz ve karabiberi ekleyin.
  6. Fırını 175 °C ısıtın. Lahana dilimlerini genişçe bir kaba yayın, balık sarmayı üzerine yerleştirin, artan sebze suyunu ekleyin ve fırında 25 dakika pişirin. Üzerine dereotu serperek servis edin.
Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler