Karnıyarık

28.07.2020

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 porsiyon patlıcan | Kıyma (besin listenize göre dana / kuzu eti) | Kuru soğan | Domates | Sıvı yağ | İsteğe göre yeşil biber | Tuz, karabiber, pulbiber


YAPILIŞI  

  1. Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı şekilde kabuklarını soyun.
  2. Üzerlerini fırçayla yağladıktan sonra, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine patlıcanları dizin. 200 derecede 15 dakika pişirin.
  3. İç harcı için; yanmaz tavada kıymayı pişirin.
  4. Kıyma pişip suyunu saldıktan sonra doğradığınız soğanı ekleyin.
  5. Soğanlar pembeleştikten sonra doğradığınız domatesleri tavaya ekleyin.
  6. İç harcınız suyunu çektikten sonra altını kapatın.
  7. Fırından patlıcanları çıkardıktan sonra baş ve alt tarafından birer parmak boşluk bırakarak üzerini yarın.
  8. Kaşık yardımıyla içini genişlettikten sonra iç harcını yerleştirin.
  9. Borcama patlıcanları yerleştirip 1 su bardağı sıcak suda 1 yemek kaşığı salça eritip borcama dökün.
  10. Patlıcanların içine su girmemesine dikkat edin.
  11. Fırına tekrar sürmeden önce yeşil biberle üzerini süsleyebilirsiniz.
  12. 20 dk kadar fırında üstü de kızardıktan sonra servis edebilirsiniz.

 

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler