28.07.2020
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 porsiyon patlıcan | Kıyma (besin listenize göre dana / kuzu eti) | Kuru soğan | Domates | Sıvı yağ | İsteğe göre yeşil biber | Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI
- Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı şekilde kabuklarını soyun.
- Üzerlerini fırçayla yağladıktan sonra, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine patlıcanları dizin. 200 derecede 15 dakika pişirin.
- İç harcı için; yanmaz tavada kıymayı pişirin.
- Kıyma pişip suyunu saldıktan sonra doğradığınız soğanı ekleyin.
- Soğanlar pembeleştikten sonra doğradığınız domatesleri tavaya ekleyin.
- İç harcınız suyunu çektikten sonra altını kapatın.
- Fırından patlıcanları çıkardıktan sonra baş ve alt tarafından birer parmak boşluk bırakarak üzerini yarın.
- Kaşık yardımıyla içini genişlettikten sonra iç harcını yerleştirin.
- Borcama patlıcanları yerleştirip 1 su bardağı sıcak suda 1 yemek kaşığı salça eritip borcama dökün.
- Patlıcanların içine su girmemesine dikkat edin.
- Fırına tekrar sürmeden önce yeşil biberle üzerini süsleyebilirsiniz.
- 20 dk kadar fırında üstü de kızardıktan sonra servis edebilirsiniz.