Karnabahar Yemeği

20.07.2020

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 adet orta boy karnabahar | Dana kıyma (isteğe bağlı) | Zeytinyağı | Domates salçası | Kuru soğan | 1-2 diş sarımsak | Tuz, karabiber | 1 adet defne yaprağı | 1 çay kaşığı elma sirkesi


YAPILIŞI  

  1. Karnabaharları keserek çiçeklerine ayırın. Güzelce yıkayın.
  2. Derin bir tencerenin içerisinde kaynattığınız su içerisine karnabaharları, sirke ve defne yaprağını ekleyin.
  3. Karnabaharlar hafif yumuşayana kadar 8-10 dk haşlayın.
  4. Ayrı bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve incecik doğranmış soğanları ilave edin.
  5. Soğanları kavurduktan sonra kıymayı da ekleyin ve iyice pişirin. Ardından salçayı ve sarımsağı da ekleyerek bir miktar daha pişirin ve ocaktan alın.
  6. Karnabaharları ocaktan alın ve fazla suyunu süzün.Ilık sudan geçirin.
  7. Haşladığınız tencerenin içine alarak üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve biraz kavurun.
  8. Üzerine kıymayı, suyunu, tuz ve karabiberini ekleyin. Kapağını kapatarak karnabaharlar tam dilediğiniz kıvamdaki yumuşaklığa gelene kadar pişirin.
  9. Ardından ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

 

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler