20.07.2020
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 adet orta boy karnabahar | Dana kıyma (isteğe bağlı) | Zeytinyağı | Domates salçası | Kuru soğan | 1-2 diş sarımsak | Tuz, karabiber | 1 adet defne yaprağı | 1 çay kaşığı elma sirkesi
YAPILIŞI
- Karnabaharları keserek çiçeklerine ayırın. Güzelce yıkayın.
- Derin bir tencerenin içerisinde kaynattığınız su içerisine karnabaharları, sirke ve defne yaprağını ekleyin.
- Karnabaharlar hafif yumuşayana kadar 8-10 dk haşlayın.
- Ayrı bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve incecik doğranmış soğanları ilave edin.
- Soğanları kavurduktan sonra kıymayı da ekleyin ve iyice pişirin. Ardından salçayı ve sarımsağı da ekleyerek bir miktar daha pişirin ve ocaktan alın.
- Karnabaharları ocaktan alın ve fazla suyunu süzün.Ilık sudan geçirin.
- Haşladığınız tencerenin içine alarak üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve biraz kavurun.
- Üzerine kıymayı, suyunu, tuz ve karabiberini ekleyin. Kapağını kapatarak karnabaharlar tam dilediğiniz kıvamdaki yumuşaklığa gelene kadar pişirin.
- Ardından ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.