11.01.2019
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 Porsiyon İstiridye Mantarı | 1 Porsiyon Sebze (Kuşkonmaz, Pırasa) | 350 ml Sebze Suyu | Tuz, Karabiber | 1 Tutam Hint Cevizi (Muskat) | Taze Kıyılmış Maydanoz
YAPILIŞI
- İstiridye mantarlarını yıkamadan bıçakla sıyırın ve ince ince dilimleyin.
- Kuşkonmazı yıkayın, başından aşağıya doğru soyun, uçlarını kesin. Pırasayı yıkayın. Pırasa ve kuşkonmazı küçük küçük doğrayın.
- Bir tencereye sebze suyunu koyarak kuşkonmaz ve pırasayı yumuşayana kadar pişirin. İstiridye mantarlarını ekleyin, kısa bir süre dinlenmeye bırakın.
- Çorbaya tuz, karabiber ve hint cevizi ekin, üstüne maydanoz serperek servis edin.
ÖNERİ
Kuşkonmaz yerine karnıbahar veya brokoli kullanabilirsiniz.