11.01.2019
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 Porsiyon Sebze (Kırmızı Pancar, Kereviz, Mantar) | Selam Otu | 50 ml Sebze Suyu | 1 Yemek Kaşığı Organik Elma Sirkesi | Hardal (Şeker Katkısı Olmayan) | Tuz, Karabiber | 1 Porsiyon Füme Hindi Göğsü
YAPILIŞI
- Kırmızı pancarı yıkayın ve kurulayın, ama kesmeyin. Bir tencerede su kaynatın, pancarı bütün olarak içine atın ve kısık ateşte 20 dk kadar haşlayın.
- Kerevizi yıkayın, kökünü kesip soyun ve ince ince dilimleyin. Mantarları da temizleyin ve aynı şekilde ince ince dilimleyin.
- Sos için selam otunu ince ince doğrayın, ayrı bir kapta sebze suyunu, sirke ve hardalı karıştırın, tuz ve biberle ekleyin, karışıma selam otunu yedirin.
- Yumuşamış olan pancar kökünü soyun ve dilimleyin, kereviz ve mantarlarla karıştırın, bunun üzerine hazırladığınız sosu dökün.
- Hindi göğsünü ince ince dilimleyin ve salatanın üzerine yayın.