11.01.2019
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 Porsiyon Sebze (Rezene Soğanı, ½ Domates, 1 Yemek Kaşığı Küp Şeklinde Doğranmış Kuru Soğan) | Maydanoz | 1 Diş Sarımsak | 1 Porsiyon Tam Çavdarlı Ekmek Gevreği | Tuz, Karabiber | 1 Porsiyon Manda Sütünden Mozarella Peyniri
YAPILIŞI
- Rezeneyi yıkayın, ayıklayın ve soğan kısmını dilimlere ayırarak bir fırın kabına yerleştirin. Bu arada yeşil kısımlarını bir kenara ayırın.
- Fırını 175 °C’de ısıtın. Rezenenin yeşil kısımlarını ve maydanozu kıyın, domatesi küp şeklinde doğrayın, sarımsağı soyun ve küçük küçük doğrayın.
- Ekmek gevreğini bir kaba ufalayın, üzerine domates ve yeşillik karışımını ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir tavayı içine yağ koymadan kızdırın, soğan ile sarımsağı pembeleşene kadar pişirin, bunu kaptaki karışıma ekleyerek tümünü rezene dilimlerinin üzerine yayın.
- En üste Mozarella dilimlerini yerleştirin ve fırında 20 dakika pişirin.
İPUCU
Ekmek gevreğini kolayca ufalamak için bir torbaya koyup üzerinden oklava ile geçebilirsiniz.