06.11.2019
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 Porsiyon Sebze (Ispanak Yaprakları, 1 Yemek Kaşığı Küp Şeklinde Doğranmış Kuru Soğan) | 1 Diş Sarımsak | 1 Tutam Hint Cevizi / Muskat | Tuz, Karabiber | 1 Porsiyon Yumurta
YAPILIŞI
- Ispanakları yıkayın, ayıklayın, tuzlu suya yatırıp ardından soğuk sudan geçirin ve suyunu süzerek kuruttuktan sonra, kabaca doğrayın.
- Fırını 200 °C’de ısıtın. Bir fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdı yayın.
- Sarımsağı soyun ve ince ince doğrayın. Bir tavayı içine yağ koymadan kızdırın, soğanları pembeleşene kadar çevirin. Ispanağı ekleyin, sarımsak, hint cevizi / muskat, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Ispanağa, fırın tepsisinin içinde yuvarlak olarak şekil verin, bunun ortasına yumurtayı yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
İPUCU
Ispanağa bir kalıp yardımı ile de şekil verebilirsiniz.