Fesleğenli Shiitake Mantarı

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon Shiitake Mantarı | 1 Porsiyon Sebze (½ Domates, Birkaç Marul Yaprağı, Avokado) | 10 Adet Fesleğen Yaprağı | 100 ml Sebze Suyu | Tuz, Karabiber | 1 Yemek Kaşığı Organik Elma Sirkesi


YAPILIŞI  

  1. Mantarları temizleyin, ikiye bölün. Yarım domatesi küp şeklinde doğrayın. Marul yapraklarını yıkayıp suyunu silkeleyin, 8 adet fesleğen yaprağını yıkayıp ince ince kıyın.
  2. Avokadoyu küçük parçalar halinde kesin ve kıyılmış fesleğen yapraklarını da katarak bir miktar sebze suyu ile püre haline getirin, tuz ve karabiber ekleyin.
  3. Sos için, artan sebze suyunu elma sirkesi, tuz ve karabiber ile karıştırın.
  4. Bir tabağa marul yapraklarını koyun, üzerlerine sosu gezdirin.
  5. Bir tavayı yağsız olarak kızdırın ve mantarları içinde kızartın. Mantarları marul yapraklarının üzerine dizin, en üste domatesleri ve avokadolu fesleğen kremasını yayarak kalan taze fesleğenlerle süsleyerek servis edin.
Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler