11.01.2019
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 Porsiyon Shiitake Mantarı | 1 Porsiyon Sebze (½ Domates, Birkaç Marul Yaprağı, Avokado) | 10 Adet Fesleğen Yaprağı | 100 ml Sebze Suyu | Tuz, Karabiber | 1 Yemek Kaşığı Organik Elma Sirkesi
YAPILIŞI
- Mantarları temizleyin, ikiye bölün. Yarım domatesi küp şeklinde doğrayın. Marul yapraklarını yıkayıp suyunu silkeleyin, 8 adet fesleğen yaprağını yıkayıp ince ince kıyın.
- Avokadoyu küçük parçalar halinde kesin ve kıyılmış fesleğen yapraklarını da katarak bir miktar sebze suyu ile püre haline getirin, tuz ve karabiber ekleyin.
- Sos için, artan sebze suyunu elma sirkesi, tuz ve karabiber ile karıştırın.
- Bir tabağa marul yapraklarını koyun, üzerlerine sosu gezdirin.
- Bir tavayı yağsız olarak kızdırın ve mantarları içinde kızartın. Mantarları marul yapraklarının üzerine dizin, en üste domatesleri ve avokadolu fesleğen kremasını yayarak kalan taze fesleğenlerle süsleyerek servis edin.