Dana Filetosu ile Semizotu Salatası

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon Dana Filetosu | Tuz, Karabiber | 1 Porsiyon Sebze (Hokkaido Kabağı, 1 Yemek Kaşığı Küp Şeklinde Doğranmış Soğan, Bebek Marul) | Cam Kavanozda Sebze Çeşnisi | Köri Baharatı | 1 Elma | Siyah Susam


YAPILIŞI

  1. Dana filetosunu yıkayın, kurulayın, tendon ve yağlarını temizleyin, tuz ve karabiber ekin. Yapışmaz tabanlı bir tavayı içine yağ eklemeden kızdırın, etin her iki yüzünü de 4’er dakika kızartın, 100 dereceye ısıtılmış fırında beklemeye alın.
  2. Sos için: Kabağı yıkayın ve büyük parçalar halinde gelişigüzel dilimleyin. Bir tencereye az miktarda su koyup soğanları pişirin, kabağı ekleyin, sebze tozu, köri baharatı, tuz ve karabiberle tatlandırın. Gerekirse su ekleyerek 15 dakika pişirin.
  3. Elmayı soyun, kabağın içine doğrayın. Kabak yumuşadığında filetonun piştiği sudan ekleyin. Tenceredekileri püre haline getirip tadına bakın.
  4. Marulları yıkayın, suyunu süzdürün, bir tabağa dizin. Filetoyu marulların üzerine yerleştirerek hazırlamış olduğunuz sosu üzerine dökün. En üste susam serperek servis edin.
Metabolic Balance

Kategoriler