30.09.2019
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 Porsiyon Sebze (Havuç, Rezene, Taze Soğan) | 1 Organik Limon | 1 Porsiyon Tavuk Göğsü | Tuz, Karabiber | ¼ Tatlı Kaşığı Rezene Tohumu | Yenibahar | 75 ml Sebze Suyu | Taze Dilimlenmiş Dereotu
YAPILIŞI
- Sebzeleri yıkayın. Havucu soyduktan sonra rezene ve taze soğanı ayıklayın, ince dilimler veya şeritler halinde kesin. Limonu sıcak sudan geçirin ve ince dilimlere ayırın.
- Tavuk göğsünü soğuk suda yıkayın, kuruladıktan sonra tuz ve karabiberle ovun. Yapışmaz tabanlı bir tavayı yağ ilave etmeden kızdırın ve tavuk etinin her iki yüzünü 2’şer dakika kızartın, ardından bir tabağa alın.
- Sebzeleri rezene tohumu, yenibahar ve limon dilimleriyle beraber tavada kalan tavuk suyuna katın ve orta ısıda 2 dakika kadar pişirin.
- Fırını 170 °C’de ısıtın. Sebzeleri derince bir kaba koyun, üzerine tavuk göğsünü yerleştirin ve hepsinin üzerine sebze suyunu dökün.
- Kabı alüminyum folyo ile kapatın ve fırına verin. 20 dakika kadar pişirin, üzerine dereotu serperek servis edin.