Biberiyeli Kuzu Şiş

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

2 Sap Biberiye | 2 Diş Sarımsak | 1 Porsiyon Kuzu Sırtı | 1 Porsiyon Sebze (Patlıcan, Kabak, Kırmızı Soğan, ½ Domates) | Tuz, Karabiber | Provans Çeşnisi (Güney-Doğu Fransa)


YAPILIŞI

  1. Biberiye saplarının dikenlerini ayıklayın, 4-5 tanesini garnitür olarak bırakın. Dikenleri ince ince kıyın.
  2. Sarımsağı soyup ince ince dilimleyin, eti soğuk suda yıkayın, kurulayın. Tendon ve yağlarını temizledikten sonra, büyükçe parçalar halinde kesin. Sarımsak, tuz, karabiber, biberiye ve Provans baharatları ile tatlandırın.
  3. Patlıcan ve kabağı yıkayıp, saplarını ayırdıktan  sonra büyükçe parçalar halinde dilimleyin. Soğanı soyun ve büyükçe parçalara ayırın. Et ve sebzeleri dönüşümlü olarak şişe dizin.
  4. Fırını 150 °C’de ısıtın.
  5. Bir tavayı içine yağ koymadan kızdırın, şişleri içinde kızartın, ardından fırına koyarak 15 dakika kadar daha pişirin. Biberiye sapları ile servis edin.

NOT

Provans çeşni karışımı her zaman fesleğen, geyik otu, defne yaprağı, kekik otu, biberiye ve dağ kekiği içerir. Lavanta, şefler arasında bir tartışma konusudur - bazıları için “çok yağlı”, bazıları için “mükemmel derecede çiçeksi”dir.

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler