Acılı Tofu

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon Füme Tofu | 1 Porsiyon Sebze (Çin Lahanası, Sivri Lahana, Havuç) | 1 Diş Sarımsak | Taze Zencefil | 1 Acı Kırmızı Biber (Chili) | 1 Tutam Tarçın | Kimyon | Köri Baharatı| Tuz, Karabiber | Cam Kavanozda Sebze Çeşnisi | Kıyılmış Taze Kişniş


YAPILIŞI  

  1. Tofuyu küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri yıkayın. Lahanaların dış yapraklarını ayıklayıp, havucu soyduktan sonra hepsini ince şeritler şeklinde kesin.
  2. Sarımsağı ve zencefili soyun, ikisini de ince ince kıyın. Acı biberi yıkayın ve doğrayın.
  3. Bir tavayı kızdırın, sivri lahanayı biraz suyla pişirin, baharatları ekleyin ve birlikte 3 dakika daha pişirin. Ardından önce havuç dilimlerini, sonra çin lahanasını ekleyerek, her birini 3’er dakika daha pişirin.
  4. Yapışmaz tabanlı bir tavayı kızdırın ve doğranmış tofuyu burada kızartın. Tofu ve sebze karışımını karıştırın, üzerine taze kişniş serperek servis edin.


ÖNERİ

3. Aşama “Rahat Dönem”de sebzeleri hindistan cevizi yağında kızartabilirsiniz.

 

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler