11.01.2019
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 Porsiyon Kuru Fasulye | 1 Porsiyon Sebze (Taze Fasulye, ½ Domates, Sarı Dolmalık Biber) | 1 Diş Sarımsak | 1 Acı Kırmızı Biber (chili) | Sater Otu | Cam Kavanozda Sebze çeşnisi | Tuz, Karabiber | Toz Kimyon
YAPILIŞI
- Kuru fasulyeyi geceden ıslatın. Ertesi gün süzüp temiz suyun içerisinde 45 dakika kadar haşlayın.
- Sebzeleri yıkayın. Taze fasulyenin kılçıklarını temizleyip ortadan ikiye bölün, domates ve sarı biberi küp şeklinde doğrayın, sarımsağı soyun ve küçük küçük kesin, acı kırmızı biberi yıkayın, küçük parçalar halinde doğrayın.
- Bir tencereyi yağ koymadan ısıtın, taze fasulyeyi biraz su, sebze çeşnisi ve sater otu ile 8 dakika pişirin. Sarı biber ve domatesleri ekleyin, sarımsak, kırmızı biber, kimyon, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Pişirmiş olduğunuz kuru fasulyeleri bu karışıma ekleyin.